Spelen

 
Mens zijn is leergierig zijn. Mens zijn is ervaren. Mens zijn is speels zijn.
De spelen waar ik al jaren mee werk hebben gemeen dat ze op een speelse manier je triggeren, confronteren, enthousiasmeren, richten en verwarren.
Kortom ze zijn als het leven zelf: je moet het spel leren spelen.
 
Je kunt alleen of samen met vrienden of vriendinnen, je team of club of familie een middag of avond een spel komen spelen.
Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van het doel waarvoor je speelt.
 

Transformatiespel

Dit spel is al meer dan 15 jaar mijn lievelingsspel. Je komt op aarde met een doel en je speelt je leven. Je krijgt inzichten en belemmeringen, je transformeert, verleent service aan anderen, je waardeert, vertrouwt op je intuïtie en neemt beslissingen soms met je verstand, soms vanuit je intuïtie, je krijgt tranen die je vertragen en engeltjes die je helpen. Je leeft je eigen leven er is geen wedstrijd element maar je komt wel de ander tegen en die ander geeft je wat en neemt wat en er gebeuren zelfs wonderen in dit spel. Het verheldert waar je nu staat in je leven op een, ja hoe kan het ook anders, speelse manier. Met een goede begeleiding is er heel veel voor jezelf uit te halen.
 

Kwaliteitenspel

Hier leer je je kwaliteiten en belemmeringen goed kennen. Het is een spel wat speels confronteert en je laat zien waar je kracht en je zwakte zit. Het is heel geschikt voor een groep die samen werkt om elkaars kracht te versterken en je belemmeringen om te zetten in kracht. Dat wat verborgen moet blijven kost energie en verzwakt, dat wat aan het licht komt mag er zijn en kan groeien en veranderen.
 

Tarotspel

Ik heb in 1985 kennis gemaakt met de tarot en les gekregen van een van de grootste mannen op dit gebied Noud van de Eerenbeemt. (klik hier en je komt op wikipedia). In die tijd gaf ook ….  les in het werken met de tarot. Hij was toen al bezig met het ontwikkelen van een bordspel met de kaarten van de tarot waardoor je samen in spelvorm je doelen kunt stellen en je antwoorden krijgt terwijl je ook in wisselwerking bent met de andere spelers die je stappen kunnen verhelderen en aanvullen. Het is een heel bijzonder, leuk, enerverend en spannend spel geworden. Het leukst om te spelen met mensen die je mogen leren kennen dan kun je de humor afwisselen met de ernst.
 

Intuïtiespel

Dit is een soort spellencircuit van ervaren, van voelen, van uitproberen. Het zal je laten voelen dat er meer is dan je kunt zien, dat jij meer voelt dan je dacht. Het scherpt je intuïtie en laat je voelen wat energie is en hoe ook jij dat kunt voelen. Wat je nodig hebt is een open mind. Dat betekent dat je nergens in hoeft te geloven maar dat je  ook niet van te voren al zegt wat je wel of niet zult ervaren. Gewoon als een kind die voor het eerst wat gaat beleven. Dit is geschikt voor iedereen die weer eens wil genieten als een kind, die zich wil verwonderen en verbazen, die wil voelen en ervaren.