Psycho-energetische coaching

 

Mijn conclusie is dat het leven zo simpel is dat wij het niet kunnen bevatten.1000 woorden over een ervaring vinden we belangrijker dan de flits van intensiteit die de ervaring is. Waar het op aankomt is een ding: zijn wie je bent! En zijn in het nu. Voelen, ervaren, herkennen, erkennen, respect en van daaruit leven. Ik geloof in alle oprechtheid dat ik een manier gevonden heb, een therapievorm, die bijna iedereen kan brengen waar hij thuis hoort: bij zichzelf. En dat je van daaruit je eigen plaats in het leven kunt creëren. Ik noem het psycho-energetische therapie of coaching omdat deze vorm uitgaat van de energie van het lichaam en de geest en van de verbinding tussen die twee. Ik werk dan ook met beiden

In de individuele therapie heerst een sfeer van absolute acceptatie van wie jij bent en wat jij denkt. Pas vanuit herkennen wie je bent en wat er aan de hand is kan verandering ontstaan. Erken wat er is voel hoe dat voelt, kijk waar het vandaan komt en erken het kind wat deze emoties voor het eerst had. Breng dan de situatie terug naar het nu en reageer als de volwassenen die je bent. Zo erken je je emoties zonder dat je daarmee sociaal punten verliest en zonder dat je jezelf tekort doen.

Emoties die je niet leeft slaan zich op in je lichaam. Het voelt leeg, of juist heel vol, het voelt hard, koud of je hebt pijn. We zorgen samen met aandacht, energie en andere technieken dat je lichaam weer warm, soepel en stromend aanvoelt zo krijg je de ruimte om alle dagelijkse dingen weer op een goede manier aan te pakken.

De gedachten die je hebt, je overtuigingen geven reacties in je lichaam. Je word wat je denkt is heel erg waar. Als je greep krijgt op je gedachten krijg je grip op je leven.
Als je je emoties herkent en erkent krijg je grip op je emoties en daarmee grip op je leven.
Loslaten kun je alleen als je vastgehad hebt en weet wat er los te laten is.

Ontspanning is de basis voor de individuele therapie  van Ki San. Vanuit een stromende energie, vanuit veiligheid is verandering mogelijk, is er de ruimte om te veranderen. Als alles op slot zit is er geen toegankelijkheid en dat is begrijpelijk omdat alle energie gaat naar het in stand houden van jezelf en je verplichtingen.

 

Wat kun je verwachten van de therapie?


Naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Naar sessiemogelijkheden.

 

Terug naar ik/jij home.