Ontspanning

 

Er kunnen veel oorzaken zijn van spanning: lichamelijke pijn, geestelijke pijn, te veel verantwoordelijkheid, te veel moeten in te weinig tijd, teveel te verwerken of gewoon teveel werk. Soms lijkt het of je vast zit in een carrousel van moeten en vermoeidheid waar je niet uit lijkt te kunnen komen. Soms lijkt alles zo nutteloos. Emoties die je niet leeft slaan zich op in je lichaam. Het voelt leeg, of juist heel vol, het voelt hard, koud of je hebt pijn. 

 

Ik zorg met aandacht, energie en andere technieken dat je lichaam weer warm, soepel en stromend aanvoelt zo krijg je de ruimte om alle dagelijkse dingen weer op een goede manier aan te pakken. Ik ben in staat de rust zo in je lichaam te laten lopen en je geest tot rust te brengen.Soms is zo’n diepe ontspanning voldoende om uit de negatieve spiraal te komen, soms is een verandering van inzicht of zelfs van leven nodig en is er meer nodig om voor langer dan een paar dagen jezelf weer goed te voelen. Als je wilt geef ik je oefeningen mee die speciaal op jou afgestemd zijn. Oefeningen die kunnen voorkomen dat je weer in die spiraal terecht komt. Of we doen samen een meditatie die ik speciaal voor jou heb gemaakt. Ik neem hem voor je op zodat je hem thuis altijd nog eens kunt doen. Of ik zet de meditatie op deze site en je luistert er hier naar.
Maar misschien ben je even het denken en beslissen moe, wil je alleen maar even rust. Even voor jezelf. Even geen spanning meer. Even geen gezeur, geen verantwoording, geen moeten. Gewoon in een warme omgeving je ogen kunnen sluiten, je hoofd leeg maken en je lichaam weer licht voelen worden. Eigenlijk even vakantie van jezelf.

 

Dat kan al in een sessie van 30 minuten of een uur.

 

In de loop van de tijd heb ik een eigen manier van ontspanning geven ontwikkeld die een aantal technieken combineert tot een vloeiend geheel. Ik werk met holistic pulsing, cranio-sacraal, reiki, mindfulness, quantum touch, bio-release, haptonomie, shiatsu, drukpunten, voetrefexologie.

Maar in feite maakt dat niet uit; het enige wat telt is dat je na afloop in de Spiegel kijkt, je eigen ontspanning ziet en de sterretjes in je ogen terug zijn. Dat je weer kunt zeggen: “daar ben ik weer! Hallo ikke!”

 

Wat kun je verwachten van de ontspanningstherapie?


Naar een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Naar sessiemogelijkheden.

 

Naar ik/jij home